lördag 30 juli 2011

Uffes bruksanvisning.

Den är lite rolig den här bruksanvisningen som min mor fick med sig hem från BB.
Jag ska bläddra och beskriva lite av innehållet.
Det börjar med Inledning.

Tack för att ni valt en produkt från detta universum. Vi hoppas att den ska uppfylla alla era krav och vara till stor glädje många år framöver.
För att garantin ska gälla måste underhållet skötas av auktoriserad personal. Serviceboken ska stämplas och skrivas under vid varje service.


Jo redan här blir man lurad, på sidan 9 tar tillverkaren avstånd från alla fel oavsett ursprung.

Var noga med att granska produkten direkt vid leverans och reklamera alla synliga skador, reklamation kan inte göras efter att förpackningen har brutits.

Jodå, det låter som ett klassiskt moment 22 det där, man kan ju inte granska nåt som fortfarande är inslaget.

Observera att produkten finns i två olika utföranden och levereras osorterad. Innehållet i denna handbok kan appliceras på båda modellerna där inte annat anges. Aktas för frost.
Produkten kan se liten ut, men det beror på den trånga förpackningen. Full storlek kommer att uppnås först efter ett antal år.


Sida 1. Funktioner. Denna sida är rikt illustrerad och beskriver vad alla öppningar, både fram och bak, har för funktioner.

Sida 2. Komma igång. En stor del av kapitlet behandlar laddningsprocedurer. Det är en essentiell del av handhavandet för att få ut mesta möjliga glädje av produkten. Produkten levereras fullt laddad men den behöver laddas kontinuerligt, och det verkar vara viktigt under hela produktens livstid.
Produkten får aldrig anslutas till vägguttaget.

Sida 3. Språk, tid och datum. Här verkar punkt tre vara krångligast, att ställa in rätt tidszon så att produkten vill stanna i standby läge på natten.
Språkfunktionen beskrivs mer ingående på sida 5.

Sida 4. Ljud och varningssignaler. Produkten levereras med ett antal förinstallerade varningssignaler. Varning för låg energi nivå, varning för att produkten har varit påslagen för länge och en varning för inbyggda fel. Det kan till en början vara svårt att höra skillnad på dessa varningar då alla varningar signaleras med samma ljud.
Volymkontroll finns inte på dessa modeller.

Sida 5. Kommunikation. Bara en massa information om de utökade ljudfilerna som medföljer dom nästkommande uppgraderingarna.

Sida 6. Det inbyggda minnet. Observera att produkten har öppen källkod och uppdatering av programvaran måste ske kontinuerligt. Minnet är vid leveransen formaterat och redo att fyllas.
Här står också nånting kryptiskt om hur minnet på vissa exemplar kan innehålla luckor som minskar kapaciteten att hålla koll på födelsedagar m.m.

Sida 7. Genvägar. För att snabbt få åtkomst till vissa funktioner. Den här sidan ska man ha koll på. Massor med bra tips, men många genvägar verkar gå genom magen.

Sida 8. Beskriver schematiskt hur man kan kombinera alla tidigare punkter för att få ut mesta möjliga prestanda vid alla tillfällen. Här verkar det vara stor skillnad på dom två olika modellerna. Här finns också en förklarande bild.



Sida 9. Felsökning. Ojoj, hur många sidor som helst som handlar om prickiga missfärgningar på ytfinish, olika former av överhettning och varningssignaler som inte går att stänga av.
Produkten verkar vara fullproppad med inbyggda fel som inte tillverkaren verkar ta något ansvar för.
En stor felkälla verkar vara närkontakt med andra liknande produkter, då tycks inte bara termostat och ventilation krångla. Vid senare uppdateringar kan både minneskretsar och pumpmembran få allvarliga störningar.
Inte undra på att man blev som man blev.

Sida 10. Här finns en tabell som beskriver prestanda och volymer. Hm, här står allt, volym på ventilation, rördragning, laddstation och behållare för vätskeformad rest.
Minnet verkar vara oändligt vid leverans men prestandakurvan verkar pika oroväckande snabbt. Så också kurvorna för ljudingångar och optisk utrustning.

Sen följer ett oändligt antal sidor med det finstilta, och det har så fin stil att det omöjligt går att läsa. Men jag antar att det innehåller alla undantag och alla skillnader i alla variationer som kan förekomma.

Jag måste säga att den här produkten är behäftad med så många frågetecken att konsumentverket borde kräva en varningsetikett.



Superhjältekraft. – Att köpa grisen i säcken.

2 kommentarer:

Miss H D sa...

Holy shit...en alien...

*eldar kors och talar i alla tungor jag hittar*

Uffe Viking sa...

Nja det kan lätt verka så, på fler än ett sätt. Och alla världens religioner håller med, vi härstammar nog inte från den här planeten.
Till och med vetenskapen verkar tveka, jag är nog ET.