onsdag 20 januari 2010

Nördar

Önskar att jag var en nörd med specialkunskaper utöver det vanliga. Helt uppslukad av mitt intresse. Jag är ett barn av tv åldern. Vilket jag brukar skylla på ibland för jag tror det har påverkat mig mycket. Jag är lite intresserad av allt. Kan en massa olika saker om allt och inget, men ofta bara lite generellt.
Varför har jag inte snöat in på en sak. Det finns såklart saker som jag tycker är mer fascinerande än andra . Och jag kan mer om en del saker, men inte i närheten så mycket som skulle behövas för att bli lite nördig.
Jag vill bli specialist på bandmaskars parningsläten. Lära mig namnen på natthimlens alla stjärnor. Kunna citera kända och okända författare. Tala flytande klingonska. Resa till ett dagbrott för att titta på grävskopor. Det är ju sånt som nördar gör.
Jag är nog för rastlös och har kanske lite för dåligt tålamod. Jag skulle vilja lära mig mer om allt men det dyker ständigt upp nya saker att lära sig. Lära och lära, jag fyller hjärnan så pass att jag kan ge en övergripande sammanfattning. Väldigt få detaljer.
Nördar är mina idoler. När någon verkligen brinner för nåt och med entusiasm delar med sig och man känner drivkraften i dennes intresse så blir jag imponerad och lite avundsjuk. Jag kanske inte är intresserad av allt, kanske jag är ointresserad av allt? Det förändrar ju saken. Hm. Det låter lite negativt. Jag som är så nyfiken.
Ett problem kan vara att min hjärna alltid sysslar med mer än en sak åt gången. Jag har lite svårt att koncentrera mig. Ett ständigt brus av olika saker som ska behandlas samtidigt. Kan vara jävligt irriterande. Så jag brukar stänga av helt och hållet ibland, doooot . Va… talar du med mig? Och då lär man sig inte mycket.
Sen är det ju det där med intressen . Jag är ju inte inne på varken bandmaskar eller grävskopor, så vad finns det kvar? Det finns ju en del saker som är såå jääävla roliga att hålla på med men då var det dedär med uthålligheten. Att inte bli distraherad eller göra nåt annat när det inte går som jag har tänkt, det är svårt.

Superhjältekraft – Att ha tålamod.

Inga kommentarer: