torsdag 11 mars 2010

Pissa som en man.

Att sitta, eller stå och pissa, det är frågan.
Tänk att det pågår en diskussion om huruvida det är manligt eller ej, för en kille att sitta och pissa.
"Hjälp! Vi torkar upp mycket kiss runt årskursens toaletter och nu börjar vi bli trötta på det. Prata om detta hemma, och pojkarna SKA sitta och kissa i skolan. Tusen tack!"
Så står det på en lapp som skickades hem med eleverna i Dvergsnes skole i Kristiansand.
Föräldrarna till pojkarna är rasande. – Jag tycker det är hårresande, säger Nancy Bakke, en av mammorna.
Och tro inte att Nancys hår reser sig för att pojkarna grisar ner så till den grad att skolan reagerar, nej hon tycker att man tar ifrån pojkarna deras manlighet om dom tvingas att sitta.
Fokus flyttades på en sekund från att vara en fråga om trevliga och rena toaletter till att handla om könsroller. Och det är inte bara Nancy som har dessa åsikter, diskussionen pågår på flera håll på nätet. Ska man skratta eller gråta?
Alla killar tror väl att dom är så duktiga på att pricka. Men det är först när man pissar i nysnö som man ser vilket spridarmunstycke som sitter monterat.
Och när jag står upp och pissar så släpps strålen från en höjd av ca sextiofem centimeter över vattenytan i toan, kanten på toastolen är bara tjugofem centimeter över vattenytan och lägg därtill lite tryck på strålen.
Man behöver inte ha en professur i fysik för att räkna ut att det kommer att stänka lite utanför, även om varenda droppe som jag släpper hamnar mitt i prick. Och har man därtill en taskig sprinkler och lite skevt sikte så behöver jag inte säga mer.
Den som inte gillar att städa, sitter ner.

Superhjältekraft. – Att engagera sig dom stora frågorna.

Inga kommentarer: