tisdag 31 augusti 2010

Fredagen, ett luftombyte.

Att samordna hämtning av fem personer tar ibland lite tid, men vi kom till flyget i tid och det är ju huvudsaken. Och jag fick smaka på en flygtur med svullna örontrumpeter, medelmåttigt kul. Dubbelt så okul för det var mellanlandning på Bromma.
Bryssel är en ganska stor stad, och en ganska gammal stad i grunden. Detta gör att vägnätet är hyfsat komplicerat och komprimerat på en del sträckor, särskilt om man råkar komma lite fel.
Smala gator, krokiga, dåligt skyltade, kullersten, spårvagnar och spärrlinjer, enkelriktat och så klart dubbelparkerade bilar. Tur att vi har en chaufför i sällskapet som helt saknar vett och etikett, annars skulle vi nog inte ha sett hotellskylten innan skymningen. Men en liten omväg är ju inget problem, det enda som händer är ju att resan fylls av sånt som man annars aldrig skulle ha fått se och uppleva.
Väl framme vid hotellet var tanken att besöka en liten butik för snacks och drickbart före dusch och utgång. Två i sällskapet hade snabbt gått en runda för att scouta och kom tillbaka med en beskrivning av grannskapet.
Gatan bakom hotellet var Red Light, med lättklädda tjejer som sitter i skyltfönster och väntar på kunder. Det känns mycket knepigt, och lite sorgligt. Resten av området var muslimskt och kvartersbutiken hade allt man behöver.
Efter en promenad ner till centrum och middag så avslutades kvällen på café. Vi beställde lite olika men vi var två som beställde pistageglass, jag tror det i alla fall, flamländska är svårtolkat.
Men vi två fick ingenting när servitören kom, så vi väntade en stund. Då kom killen svischande med notan och försvann snabbt.
Jag var egentligen inte så nödig på nåt så jag tänkte inte tjata, men på kvittot hade dom tagit betalt för pistagen. När vi påpekade detta så fick vi till svar att pistagen var slut??? Hallå, visst borde han ha sagt nåt och inte bara försökt snuva oss på betalningen.
Första mötet med Belgianer avklarat.
Hotellsängar är aldrig någon höjdare, men är man bara nog trött så.

Superhjältekraft. – Att mota förkylning med paprikachips.

Inga kommentarer: