söndag 18 december 2011

Måttfull.

Många som skriver en presentation på kontaktsidan påpekar hur långa dom är och hur mycket dom väger. Det kanske är viktigt om man faller långt utanför normalmåtten, men jag vet inte, borde jag ha skrivit det?
Jag har skrivit att jag tränar på gym och det kan förståss missuppfattas, nån kan få för sig att jag är en blankpolerad välstoppad broiler med tajt rumpa, men det ser dom ju på min bild att jag inte är.
Men det kanske är viktigt att veta att jag är 180 centimeter för en person som bor i en hobbithåla, ingen vill väl ha taklamporna raserade. Att jag väger 82 kilo betyder ju inget för vanligt folk men bor man i glashus, ni vet ett sånt som man inte ska kasta sten i, så kanske det är relevant. Vill ju inte ha sprickor i glasparketten.
Jag kan förstå om Rapunsel tycker sånt här är viktigt, hon har ju en lite extrem teknik att snärja sina dejter.
Men det finns ju andra mått som säger mer, få se, hur är det man ska mäta för att se sina perfekta mått?
Ska vi se . . . runt bröstet va, och sen midjan och ändan. Det blir 293 cm tillsammans.
Blev ni klokare? Nä hä, inte det.
Men när jag lix har framme måttbandet kanske jag ska mäta nåt annat. Ena foten är typ 25 cm och den andra ungefär lika, och om jag spretar med handen så blir det 23 cm mellan tumme och lillfingertipp.
Vad ska jag mer mäta? Omkretsen på överarm och vaden skiljer 2 cm och det skyller jag på armbågen som strulade i höstas.
Nåt annat som kan vara av intresse?
Näe eller kanske. Här sticker det ut en kroppsdel som till och med har fått egna ordspråk, den kan vara intressant, få se, måste dra ut mer måttband . . . hm hur ska man mäta? Var exakt är noll . . . nä nu ändrades måttet.
Det här är inte tillförlitligt, att mäta nåt som varierar i storlek, det blir ju bara ointressant för er som läser.
Vem orkar läsa om min och max, vinkel och omkrets, nä trodde väl det, på tok för mycket matte.
Tror att jag skiter i det här mätandet, jag ska väl inte krångla till min press mer är jag har gjort, man måste ju behålla mystiken.

Superhjältekraft. – Att vara tre alnar hög.

Inga kommentarer: