måndag 2 januari 2012

Jadå nu kom det mera snö.



Efter förra årets snökaos så är kommunen tvingad att lägga ut snöskottningen på entreprenad. Här är killen som vann upphandlingen.
Men jag tror det hela bottnar i en missuppfattning, för så här står det på kommunens hemsida:

”Snöröjning för pensionärer. På tekniska nämndens sammanträde 14 juni 2010 beslöts att tekniska kontoret inte längre ska erbjuda betaltjänsten snöröjning för pensionärer. Vi rekommenderar våra tidigare kunder att ta kontakt med ortens entreprenörer för att köpa den tjänsten.”

Men ni vet ju hur lätt det kan missuppfattas av ett gäng lomhörda hjulgångare med begynnande starr, jag gissar att diskussionerna runt middagsbordet på äldreboendet gällde den här felläsningen:

”Snöröjning av pensionärer. På tekniska nämndens sammanträde 14 juni 2010 beslöts att tekniska kontoret inte längre ska erbjuda betaltjänsten snöröjning för pensionärer. Vi rekommenderar våra tidigare kunder att ta över ortens entreprenörer så att vi kan köpa den tjänsten.”

Ja ni vet ju hur det blir när sen alla börjar prata i varandras hörapparater, ingen lyssnar och alla hör bara det dom vill. Men man kan ju inte klaga på deras handlingskraft.
Och det blir nog kanske bra i slutändan, man ska slita ut en generation i taget.
Men jag tror vi får ställa ner våra krav lite, för även om hela Klockarhöjden är inlasade så har vi hundratrettiotvå mil gata och nio mil cykelbana som ska röjas i den här kommunen.
Det blir nog varken tid för bingo eller sittgympa den här veckan.

Superhjältekraft. – Att anta anbudsutmaningen.

Inga kommentarer: