onsdag 16 juni 2010

Kör inte så nära.

Yngre dottern har flyttat hem för sommaren så det blir nog inte så mycket skrivet ett tag framöver, tror jag. Vi sysselpysslar med annat dom dagar hon bor hos mig. Det är mysigt.
Och som omväxling så blir det lagat riktig mat varje dag här hemma.
Men det är mer som ska göras i sommar. Hon fyller strax arton, så det är dags för lite seriös körkortsförberedelse, det betyder övningskörning en stund mest varje dag.
Och det har gått fantasiskt bra, fast bilisterna i den här stan inte ens kan dom grundläggande trafikreglerna.
Jag är ju van att inte lita på andra, men en ovan förare kan lätt få för sig att högerregeln ska gälla. Eller att man kan byta fil om man bara ser sig för och blinkar.
Man kan ju lätt tro att den som är inne i rondellen har företräde eller att blinkersen är till för att visa andra trafikanter vad man har tänkt att göra.
Men inte i den här staden, här råder en mild form av anarki.
Långa gator har företräde mot korta gator, filbyte får man bara göra om man är ensam på vägen och rondeller är en samlingsplats för alla dom som i hemlighet ville bli matadorer.
Sen verkar blinkersen sitta fast monterad i ratten på dom bilar som levereras hit, för bilarna här blinkar bara om hjulen har börjat vridas. Och sånt kan vara förvirrande, även för en van förare som mig.
Tur det är relativt lite trafik, annars blev det nog kaos.

Superhjältekraft. – Att bromsa utan bromspedal.

Inga kommentarer: