onsdag 1 september 2010

Söndag, F1 och kö.

Lugnt på motorvägen och vår privatchaufför höll god fart. Betongvägen bullrade så att det var svårt att prata, men det kunde bero på farten också. Bilens dator visade en snitthastighet som inte ens lämpar sig i skriven text.
Huxflux så var vi i närheten av Spa. Vi såg banan mellan träden, men vi hade kvar någon mil av smala krokiga byavägar och en lång bilkö innan vi kunde parkera i slänten på en lerig äng. Det stod massor av husbilar och tält överallt, så vi var inte först.
Inne på området visade sig banan vara väldigt kuperad, inte som det ser ut i tv. Vi gick i en nerförsbacke som säkert hade dugt som störloppspist ifall det varit snö.
Formel 1 är hysteriskt, det liknar ingen annan motorsport jag har bevittnat. Bilarna låter nåt fruktansvärt och hastigheten genom kurvorna är nästan övernaturlig. En upplevelse, det kan jag lova.
Banan ligger i ett mycket kuperat landskap, och det kanske gjorde att vädret skiftade hela tiden. Vi hann ha alla väder utom snöstorm. Het sol, regn, storm, mer sol, lite regn, vind, regn och sol igen.
Överallt såldes det våfflor, grillkorv och hamburgare, jag åt först en god våffla och senare en korv. Korven var grå, tjock och smakade som våran köttkorv. Fast tjejen som sålde hade nog provision på hur mycket senap hon kunde göra av med, Jag fick nog en halv deciliter i mitt korvbröd. Belgianer.
Det blev en häftig upplevelse på banan men sen så skulle vi hem. Vi och hundratusen andra.
Efter två timmar i kö hade vi kommit typ tre kilometer, tur att vi tog den snabba kön. Vi såg den andra utfartsvägen och där stod trafiken helt stilla. Några mycket fulla fransmän gav oss gratis underhållning, det sprangs mellan bilarna och moonades friskt.
Efter tre timmar så verkade faktiskt kön att släppa men vi åkte över en bro ute på motorvägen och kunde fortfarande se banan, så vi hade inte kommit särskilt långt.
Vi kom till hotellet senare än beräknat och att hitta en öppen pizzeria eller nåt annat matställe en sen söndagskväll gick inte. Så chips fick fylla tomrummet i magen.

Superhjältekraft. – Att ha tålamod.

Inga kommentarer: