måndag 28 november 2011

Gudinnan.

Några säger att Gud skapade människan till sin avbild, han skapade en kvinna och en man. I vilken ordning det skedde och vilken avbild som är den rätta kan man ju fråga sig.
Och hur han så listigt pillade in ett DNA i våra celler utan att vi skulle få reda på det är något som vetenskapen nu brottas med, dom säger att det är en ritning över livet men det verkar ju mer vara en fjärrkontroll.
Ok låt oss säga att Gud har skapat oss, vad skulle det betyda?
Någonstans på vägen så gav han oss en egen fri vilja. Men då frågar jag: – är det verkligen sant det? Vi tror att vi har en egen vilja men det, skulle jag säga, är bara en illusion.
Vi styrs så mycket av våra gener, den instinkt som finns inbyggt i vår arvsmassa att vi nästan bara kan använda vår egen vilja till att välja färg på strumporna.
Vi har en inbyggd funktion som säger åt oss när vi är trötta, hungriga, törstiga.
Alla våra känslor är ett arv från tidernas begynnelse och en anpassning till livsvillkoren, hur vi ska reagera vid fara, vid oro och stress, när vi blir arga eller ledsna, och såklart hela processen med fortplantning.
Det som jag kallar attraktion, förälskelse och kärlek är i själva verket ett antal inbyggda kemiska och elektriska funktioner som jag inte kan kontrollera, mina gener har full kontroll över mig och styr hela den här kärleksgrejen.
Jag kommer att använda alla mina sinnen för att välja den person vars gener bäst passar ihop med mina, men i mitt huvud så tror jag fortfarande att det är jag som bestämmer. Att det är jag som tycker om, jag som känner, jag som använder mina sex sinnen, att det är jag som vill känna närhet och att jag har sista ordet i en sådan situation. Men icke.
Jag har fått en egen vilja av Gud, men Gud har sett till att ha full kontroll på när, hur, var och vem jag blir förälskad i, allt osynligt styrt av manipulativa gener.
Och om man nu tänker efter en liten stund, var har vi sett det här beteendet förut, kan det vara ett kvinnligt drag?
Alla män känner säkert igen sig, man får göra precis som man vill, bara det blir exakt som kvinnan har tänkt. Jag kan till och med använda att känt citat: – Eller har jag fel?
Så med all tydlighet, och med vetenskapen tryggt i ryggen kan jag säga att Gud är en kvinna.

Superhjältekraft. – Att få bestämma själv.

Inga kommentarer: