tisdag 29 november 2011

Lögn och förbannad dikt.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen, jag hatar lögner. Inte såna vita små lögner som gör vardagen uthärdlig, utan stora väl uttänkta ljug som är menade att manipulera med mina tankar och känslor, sånt finns på min hata lista.
Och här är ett sådant, ett väl genomtänkt och listigt inplanterat. Ett ljug som fått alldelens för lite uppmärksamhet, en lögn som borde sänka förtroendet till noll.
Men svenska folket verkar inte bry sig och om några år så kommer denna osanning att ha upprepats så många gånger att den blir sann, livsfarligt.
Moderaterna har valt att beskriva sig själva så här i sitt idéprogram:

”Vi människor har en stark känsla för rättvisa. Orättvisor upprör oss ofta djupt. Kampen för rättvisa har också historiskt varit en stark drivkraft för rösträtt, mot apartheid, för jämställdhet, mot diskriminering och för rättsstat. För Moderaterna är rättviseperspektivet ständigt närvarande. En viktig utgångspunkt är att alla ska kunna utveckla sina liv oavsett bakgrund.”

Man låtsas prata om människor i allmänhet men väver in Moderaterna i texten så att det underförstått är dom som har kämpat på dom svagas sida, detta är en ren lögn och ska aldrig uppfattas annorlunda.
Moderaterna har aldrig gjort annat än att streta emot när vi andra pratat jämlikhet.
Moderaterna säger att dom är för rättvisa? När då? Bevisa det i ett enda regeringsbeslut.
Snacka skit och hitta på är dom bra på, men deras politik är precis likadan som den alltid har varit.
Ska vi kolla på några fakta, både nya och gamla.



Jämför med den text som dom så listigt lagt sig till med.
Nya Moderaterna är bara en enda stor reklamkampanj där man säljer sin gamla dröm om profitering på dom svaga och sjuka, segregation, total privatisering, slavhandel med arbetslösa, orättvisor och omänsklighet, och den största önskan att krossa facket, allt detta förpackat i ett lögnglansigt papper med bluffblå rosett.

Superhjältekraft. – Att syna bluffen.

Inga kommentarer: