fredag 28 januari 2011

Ockelbo + Sverige = Fred.



Undrar vad Ockelbo har för hållhake på den svenska nationen. Nåt som är viktigt nog för att vi ska gifta bort självaste kronprinsessan.
Det gör man ju bara för att förhindra krig.
Vad har Ockelbo för hemliga vapen? Dom är ju en av rikets minsta kommuner.
Jag letar på deras hemsida efter gömda ledtrådar. Tulpanutställning och älgpark, tämligen ofarligt om inte älgarna är specialtränade förståss.
Dom har gratis lokalbussar!!! Hur är det möjligt? Det bryter ju mot alla konkurrensregler, tänk om tanken sprider sig över landet, ett stort hot mot kapitalismen.
Men är hotet nog stort? Njae måste leta vidare, ledtråden finns säkert här nån stans.
Man kan utnyttja färdtjänst till klockan halv tre på lördagskvällarna, kanske Ockelbos pensionärer går på extasy och höga som höghus efter ravepartyt låter taxin vänta medans dom trashar den lokala korvkiosken. Sura över att pensionärsrabatten inte gäller för ett ”Stora Westlingmålet” med extra flåttiga stripps.
Är det här vikingabeteendet ett hot mot rikets säkerhet? Dom är bara sextusen innevånare, så så många vilda pensionärer kan det ju inte bli tal om.
Om dom inte har nån druid som lagar trolldryck förståss. Då går ju ingen säker, vi har väl alla läst våran Asterix.
Sen har dom flera flikar på hemsidan där dom noga skrivit hur långt det är till både Sandviken, Gävle, Arlanda och Stockholm. Och hur lång tid det tar att resa dit.
Är det ett förtäckt hot om en nära förestående invasion? Kommer dom åkandes på var sin orange snöskoter, Ockelbo 300? Huuuga.
Det står på hemsidan att en av de största tillgångarna är naturen, och nu kanske vi närmar oss sanningen.
Bråk om naturtillgångar är ju den största anledningen till krig. Men vad är så eftertraktat att vi måste blidka Ockelboborna?
Olja såklart. Vi har ju sett Daniels välsmorda frilla, här finns såklart det gästriska svarta guldet.
Jag hoppas att Ockelboborna nu är nöjda med arrangemanget så vi slipper kalla in Livregementets Husarer för att slå ner upprorsmakarna. Bråkstakar som blivit styrkta av hövding Sälgs övernaturliga bryggd, gjord på örter från Wij trädgårdarna. Aj aj aj.

Superhjältekraft. – Att beveka en Gästrike.

Inga kommentarer: