fredag 7 januari 2011

Skattevågen som väger.

Jag har inte riktigt följt debatten men jag förstår att det är någon centerpolitiker som har provocerat på sin facebooksida och föreslagit högre skatt för överviktiga.
Anledningen ska vara att överviktiga belastar sjukvården mer än andra.
Jag tycker att det låter som en bra idé.
Självklart ska det vara högre skatt för människor som använder välfärdssystemet och lägre för dom som inte använder det.
Det är dags att strama åt för alla dom som åkt snålskjuts på ett alldelens för generöst system.
Höj skatten för alla som gillar chips och godis, alla som väljer läsk istället för vatten, alla som dricker alkohol, alla som röker, alla som inte motionerar, alla som promenerar utan reflex, alla som bor i sjuka hus, alla som blir med barn, alla som sprider dåliga gener, alla som spelar korpfotboll, alla som har låg inkomst, alla ouppfostrade barn, alla som lever i taskiga förhållanden, alla som blir valda sist på gympalektionerna, alla som blir mobbade, alla som fötts med handikapp, alla som blir handikappade, alla som inte har råd med medicin, alla som bor ensamma, alla som blir äldre, alla som dör.
Och för säkerhetsskull så ska det vara högre skatt för alla som medvetet medverkar till att folk riskerar sin egen och andras hälsa också.
Så höj skatten för dom som tillverkar chips, godis, sprit, cigaretter, gräddsås, falukorv, sockrade frukostflingor, skateboards, crossmotorcyklar, sköna fåtöljer, tv-apparater, dom som tillverkar vapen, alla som steker hamburgare, alla som spelar för hög musik, alla banker som sätter folk i knipa, alla företag som inte betalar sina anställda en lön som går att leva på.
Höj skatten för alla som oskäligt har roffat åt sig ur den gemensamma kakan och därigenom ökat samhällsklyftorna, alla som säger ”jag” istället för ”vi”, höj för alla dåliga chefer, dåliga lärare, usla hyresvärdar, alla som har en bil som går fortare än hastighetsbegränsningen.
Och höj skatten för alla politiker som saknar empati och som saknar tro på ett gemensamt välfärdssystem.

Superhjältekraft. – Att vara en lågskattad superhjälte.

2 kommentarer:

Karin sa...

"..för dom som spelar korpfotboll"
*ha, ha* det var roligt :-)

Uffe Viking sa...

Ja det är farligt för hälsan varje gång som vi "gubbar" glömmer att vi är "gubbar".