söndag 13 mars 2011

Försäkringskassans vara eller inte.

Tänk att det är omöjligt att låta bli. Jag hade inte tänkt sura mer på den här bloggen, men vi har ju en alliansregering så det blir nog omöjligt.
Jag blir så förbannad på den sittande regeringen och alla dess anhängare. När man gör såna här stora förändringar i vårt skyddsnät så undrar jag hur man sover på nätterna.
Ja inte Moderaterna förståss, det här är ju deras uträknade strategi.
I takt med att man försämrar dom gemensamma socialförsäkringarna så börjar jag och du och annat vanligt folk att ifrågasätta om vi ska ha en gemensam trygghet, för den fungerar ju så dåligt.
Men jag kan garantera att vi inte vill ha alternativet.
Och enda anledningen till att det sociala skyddsnätet fungerar dåligt är ju alliansregeringen.
Det som fungerar dåligt är Alliansen, alla partierna följer Moderaternas partiprogram till punkt och pricka.
Småpartierna har tagit fan i båten och det verkar som om dom inte har fattat det än. Men om dom vill ha någon heder kvar så är det dags att lämna skutan, hoppa i sjön. Man måste inte ro honom i land, man kan ångra sig, man kan be om syndernas förlåtelse.
Men inte i sällskap med Fredrik och Anders, för rättrogna Moderater känner ingen ånger, dom tillber Mammon och tvekar inte för att offra den som står i vägen.
Tyvärr så är det vanliga människor som står i vägen, det är vanliga människor som är sjuka, det är vanliga människor som är arbetslösa, det är vanliga människor som inte får en andra chans.
I Moderaternas värld finns inte plats, i Moderaternas värld finns ingen förståelse, i Moderaternas värld så kan man offra alla som inte uppfyller index på livets BNP.
Vi kan fortfarande bromsa rivningsroboten, men då krävs det att vi säger ifrån. Det är dags att protestera, eller ska vi tigande se på när Alliansen ror med fyra åror så Sverige åker ut över vattenfallet och trillar rätt ner i avgrunden.
Tänk om alla som röstade i valet hade vetat att det stod ”Moderaterna” på alla valsedlar i högerblocket, men det stod skrivet med osynligt bläck förståss. Det var nog många som röstade på dom andra partierna i tron om att medmänskligheten skulle försvaras, men nu träder texten fram minsann.
Ok Centerpartiet är ju bara ett bihang till Moderaterna så dom räknas ju inte, men dom två andra talar ju om solidaritet och gemensam trygghet. Varför sviker dom sina väljare?
Om du äger en traktor och en gödselhög så är det nu dags att lasta släpet, vi skulle behöva protestera som de Européer vi är och kasta tillbaka den skit som regeringen så gärna dränker oss med.
Om alla skriker kommer vi att höras.

Superhjältekraft. – Att inte tiga och samtycka.

Inga kommentarer: