söndag 20 februari 2011

Det nya Sverige.

Såg ni dokument inifrån? Om inte så gå genast till SVT Play och titta, boka upp eran tid och kolla nästa vecka också.
Det här berör alla, den nya arbetsmarknaden, som naturligtvis främst drabbar den som är på väg in, men som snabbt också kommer att beröra alla vi andra också.
Om man kan utnyttja ungdomar till att arbeta 250 timmar för en lön på 11 000 kronor före skatt, varför skulle någon betala mer åt någon annan? Är vi så dumma så vi tror att vi inte kommer att bli drabbade? Är det därför som vi håller käften?
I takt med att folk blir utförsäkrade och ställs vid sidan om, och i den takt som nuvarande regering förändrar spelreglerna, så kommer alla att bli förlorare.
Programmet handlar om The Phone House men det ploppar ständigt upp arbetsgivare som vill ha gratis arbetskraft, och den sittande regeringen gör allt för att tillmötesgå dessa. Det kallas för ” en dynamisk arbetsmarknad”.
Likväl som aktiemarknaden har slagit ut företag som inte varit tillräkligt lönsamma så har fackens krav slagit ut företag som inte kunnat betala en rimlig ersättning till sina anställda.
Detta har varit den nordiska modellen och alla har haft glädje av den, fattig och rik har alla levt i ett tryggt samhälle där folk har litat på varandra och ställt upp för varandra. Vi har varit så pass jämställda att alla kunnat utbilda sig, vilket har betytt att arbetsgivarna har haft tillgång till välutbildad personal. Och alla har haft tak över huvudet och mat på bordet, vilket i sin tur har skapat ett mänskligt Sverige med de värderingar som vi kallar ”våran kultur”.
Nu växer ett nytt samhälle fram, det går snabbt att ändra villkoren. Skrupelfria människor finns det överallt och Alliansen är inte sen att heja på.
Det sorgliga är att så många av dom som röstade blått inte vill se sanningen, dom säger ”– Så ska det ju inte vara”, ”– Det är inte möjligt att det är så”, ”– Ingen ska bli behandlad så”. Men det är deras egna kollegor som lagt fram motionerna, det är Alliansens medvetna politik som öppnar upp för den här framtiden.
Det krävs ingen uppoffring för att behandla folk som skit, så hjärtligt välkommen till den nya framtiden allihopa.

Superhjältekraft. – Att inte räcka ett finger åt nån som tar hela handen, bara räcka fingret.

Inga kommentarer: