måndag 7 februari 2011

Försvinnande små.

Äntligen verkar det gå upp ett Liljeholmens för småpartierna i alliansen. Dom har under lång tid gått i stramt strypkoppel under Moderaternas jakt på oönskade i samhället.
Sjuka och arbetslösa har fått ta en så hård smäll att trovärdigheten hos Centern, Kristdemokrater och Folkpartisterna gått helt förlorad.
Moderaterna har ju alltid fört den här sortens politik så där infrias ju bara mina förväntningar.
Jag har tidigare sagt att allianspolitik, från höger eller vänster, bara gör politiken tråkig och likriktad. Om fyra olika partiledare står i tv och säger samma sak så har vi alla förlorat.
Och nu ser vi hur några partier får ta konsekvenserna, och även om jag inte gillar den samhällssyn som dom representerar så vore det olyckligt om dom försvann och lämnade brädet öppet för Moderaterna att helt oemotsagda skjuta Sverige i sank.
Kristdemokraterna är dom första att fatta det här, tyvärr kanske lite för sent.
Att ställa sig upp och stångas med Moderaterna i så stora frågor som sjukpensionering och kanske till och med reservera sig i den stenhårda arbetslinjen, kommer naturligtvis inte göra sig ostraffat.
Men jag säger heja heja heja Kristdemokrater, kämpa för den lilla människan. För gudarna ska veta att Moderaterna skiter i dom. Och om ni på vägen får fler anhängare så är det er väl förunnat.

Superhjältekraft. – Att välja människan.

Inga kommentarer: