lördag 26 februari 2011

Pensionärer går bärsärk igen.

Jag läser i tidningen att:

”Kumla kommun lät fem PRO-medlemmar i en trädbeskärningskurs öva med sekatör på päronträden på Hästens förskola i måndags. Det gick väldigt snett.”

Snett? Hur kan det gå snett? Vad kan hända när fem stycken försvagade seniorer får varsin sax? Klipp klipp i smala grenar, det kan ju inte hända nåt eller? Jojo, underskatta inte den lättuggade frukostgröten som serveras på äldreboendet, den innehåller nog lite flugsvamp. För artikeln fortsätter:

” – Efter ett tag hörde vi att de körde med motorsågar. De sade att trädet var farligt för barnen, eftersom det var ruttet. Efter lunch var det bara en stubbe kvar, berättar Anninger Skoog.”

Hade dom inte bara sekatörer? Vem gav dom en motorsåg?
En motorsåg i händerna på ett gäng huliganer i sjuttiplusligan är ingen leksak, de var ju den generationen som uppfann kalhygget.

”När trädet väl var nersågat visade det sig att det var helt friskt.”

Jaha, det var ju inte förvånande, det är ju inte trädets fel, felet är att nån idiot tankade en motorsåg och lånade ut den till bärsärkarna.
Dom skulle ju ha saxar! Saxar! Sekatörer som klipper smala grenar, klipp klipp!
Fast alla gubbar över sextiofem har väl en motorsåg i garderoben och en trave ved under sängen, så tanken att släppa dom i närheten av nåt som kan bli en potentiell vedhög var ju förståss oövertänkt.

”Ledare för PRO:s trädbeskärningskurs Torgny Buske säger: – Det vart lite kraftigt. Men så är det med bedömningar, man kan väl göra sina missar.”

Missar? Jo skillnaden mellan klipp klipp och wroom wroom är ju hårfin. Skillnaden mellan en liten pinne och ett helt träd är ju svår att se när den gröna starren står som spön i backen.

”Nu är barnen ledsna. – Det var jättegoda päron som vi åt på hösten, berättar barnskötaren Anninger Skoog.”

Mm, det lär barnen att akta sig för fula gubbar. Trädgårdsteknikern på Kumla kommun tänker aldrig släppa in PRO igen. Tro det.
Vad är roligast i denna historia? Att man anlitade ett gäng förbrukade ASSI Domän gubbar till päronträdstrimmning, eller att dom inblandade heter Skoog och Buske?

Superhjältekraft. – Att inte visa DIE HARD efter sittgympan.

Inga kommentarer: