söndag 18 juli 2010

Snygghetsfaktor.

Vissa dagar så ser jag mig i spegeln och tycker att jag duger, en kille i min ålder, man får vara tacksam. Andra dagar så måste jag nynna på ledmotivet ur en disneyfilm. – Varje väsen har skönhet inuti.
Jag vet att jag har skrivit om omöjliga krav och att jag inte gillar dom. Men det är svårt att låta bli när jag är singel och dom enda kramar jag får är av mina fantastiska barn.
Ta det här med en jämn och gyllene solbränna.
Jag tycker också att jag ser lite fräschare ut om jag är lite brun, fast jag helt saknar intresse av att ligga och steka i solen.
Hela försommaren är ju så kall att man aldrig klär av sig, och då hinner man ju skaffa en hyfsad bonnbränna. Brun om ansikte och underarmar, men vit som ett lik om mage och ben.
Sen blir det varmt och härligt, men då vill jag ju inte skylta med min chackrutiga lekamen.
Så jag ligger på min balkong och försöker jämna till det värsta innan jag ger mig ut bland folk i bara shorts. Det slutar med att jag får en övertro på mitt skyddande lager av pigment. Och då blir det som i går.
Jag satt ute och jäste i den fantastiska sommarvärmen, och jag kände ju hur solen tryckte på, men det var så skönt.
Jag satt nog några timmar för länge, för jag kan säga att min mage har fått färg, en röd färg. En slags lysande röd nyans som bara återfinns i taklamporna på nåt billigt horhus, eller kanske den röda cape som matadoren retar tjurar med.
Och till råga på allt så var inte solen rakt framför mig, utan jag har en tämligen tydlig avgränsning från armhålan ner mot min bröstvårta och vidare ner över magen, där det har varit skugga. Det kommer att bli en rolig snedbränna.
Jag kan ju tycka att jag borde ha lärt mig nåt vid det här laget, men inte då.
En norrlänning ska vara blek, för han är inte gjord för UV exponering, det bara är så.
Det blir garanterat några dagar i skuggan för mig, och jag ska nog försöka undvika hagen med tjurar också.
Jag känner mig som ET, en skrynklig varelse med stort huvud, korta ben och en självlysande rund mage.

Superhjältekraft. – Att inte överdriva intaget av UV-A och UV-B.

Inga kommentarer: